&C

Beeldende kunst - Ode aan de excentriekeling

stacy.jpg

Lois Cohen gebruikt fotografie om de chaos en visuals in haar hoofd tastbaar te maken. Zo ontstaan de prachtigste characters die ze samen met styliste Indiana Romana Voss portretteert in hun fotoserie Local Angels, een ode aan de excentriekeling. 

 

Characters, colours & contradictions 
‘Mijn talent in om van chaos in mijn hoofd een plaatje te fabriceren. Ik denk dat ik fotografie nodig om mijn de gedachtes en visuals in mijn hoofd tastbaar te maken en daar een verhaal van te vormen.’ Inspiratie haalt ze voornamelijk uit de geweldige ‘strangers’ die ze tegenkomt. Excentriekelingen, vaak voor velen niet begrepen maar trots op wie ze zijn. Juist door ze in een alledaagse omgeving te plaatsen zoekt Lois de grens op tussen fictie en de realiteit en creëert ze samen met Indiana Romana Voss een wereld waarin alles kan, characters, colours and contractictions, dat is hun stijl.   

Verkleedpartijtjes
Al van jongs af aan is Lois obsessief aan het tekenen. Op haar vijftiende is dat overgegaan in fotografie, een manier waarop ze nog beter uiting kon geven aan de creatieve ideeën in haar hoofd. Waar het begon met het vastleggen van krankzinnige verkleedpartijtjes met vrienden is dit op een organische manier overgegaan in het serieus nemen van fotografie en het uitzoeken van bijzondere modellen. Inspiratie voor haar werk haalt ze uit het onverwachtse. De poppen en kostuums van haar moeder, regisseurs als Quentin Tarantino, John Waters, Tim Burton, Alejandro Jodorowsky en Stanley Kubrick. Maar ook fotograaf William Eggleston en kunstenaar Grace Perry zijn een grote inspiratiebron.